Wednesday, July 15, 2009

Percutian di KK second last day..huhu ..hari keempat

Hari ini aku tdo dengan nyeyak slepas penat mencandat sotong yg tidak membuahkan hasil..ahaha..baru ari nie nak update kat blog...yang pastu..hari keempat di KK mmg ktorg nak rehat je..mmg pancit..coz dah snorkeling, g kundasang, g poring hot water n last candat sotong...sume dak2 nie bangun kol 11pg..walaupon kat sabah..kol 11pg tuh cam dah lunch la kot..panas dahh..matahari kat atas kepala..so kami pon mandi2..coz nex tempat nak g adalah Lok Kawi Wild life..kira nie cam zoo la..haha..kawan aku si nash pon xtau ade tempat camni...org kate xbes la g sabah kalu xtgk orang utan..haha..pudin la nak sgt tgk orng utan..mybe ade genetik saudara yang rapat kot..hehehe..(pudin aku gurau2 je...jngan marah..huhu)..so i follow jela bak kate DJ radio sinar Saleh Yakop (ejaan xtau)..seblom g Lok kawi wildlife..ktorg makan macd dulu coz murah kan kol 12pm..hehe..aku rasa makan macd lage murah dari makan di kedai...coz muka semananjung sgt..diorg mmg cekik ktorg dengan harga yang mahal..haha...so xpela..macd sedap ape..huhu..ade tak aku cter..nasi ayam di kedai2 sekitar KK rm5.80..huhu..air sirap limau rm2.00//so total dah brape rm7.80...macd kalu tgk ari rm7.90 xtambah tax...tmbah dlam rm8.10 kot..so mane lage bes..makan nasi ayam n sirap limau or spiciy chiken mac deluxe ngan fries and air coke leh refill..hehe..gua pilih macd.tu kira pengiraan awal2..hehe..so sory to pakcik jual nasi ayam..xpat nak makan..makan kat Bangi baru rm3.50..haha..so selingan dah tamat..ktorg sampai Lok kawi tuh dalam kol 1.30pm..kira cam sgah jam or less kalu nash bwak laku la kete Toyota Fortuner..hehe..toyota kene bagi aku royalti letak name kete dier dlam blog..haha..selingan..(besar sehh kete toyota fortune..udah la luas lak tuh..leh muat 8 org dewasa dengan selesa..ade aircon setiap org..demmm..pastu engin diesel dier senyap gak..asap diesel kurang gler..cam kete pkai minyak petrol lak.hhahaha)..so xmo nak puji lebih2..seharian ktorg di Lok Kawi sampai kol 5ptg kot...siap tgk pertunjukkan..beli buah tngan tuk emak skit..hehehe...


Kalau korg nak tau....gamba nie ditangkap apabila saye dan kawan menunggu tepat pukul 12pm di MacD,,mau dpat murah bah..kami nie studen n perantau bah..haha


Gamba di pintu gerbang Lok Kawi Wildlife


Bergamba ngan trem..hoho..klasik gak trem dier..wlpun 2008 ,...haha..cehh



Nie muka happy g lok kawi


Gajah lapar..so makan rumput kat luar..kalu dier kene dawai tuh,mmg kene electrik shock..ape la xbagi makan..hehe..mission impossible



Nasib baik aku manusia waras...kalu org utan dah lame bergayut tuh..cam bes je..heheh..spec sapa la tuh..


Dengan penuh kasih sayang memegang anak ular sawa..tapi dah besar nnti..aku lak yg dimakan nyer...

Nie aku xsure kat mane...tmpt ular cobra kot..hehe

Nie sun bear,,mmg suka matahari..hehehe

Nie orang utan..hehehe

nie ktorg bergamba di jalan keretapi...tpi dah xde kat situ dah

so..skip la time2 ptg2 tu..smpi hotel je...trus siap2 mandi..gua mau shopping..akak2 dirumah sudah pesan mulut nak soh beli mutiara..adehh...adik diorg nie ckup2 duit je..tpic coz xmau kakak2 dikecewakan..gua wat loan ngan abah gua..hahaha..abes duit abah..dier sponsor skit..xdela skit..byk gak tk akak2 aku..aku dah abes duit dah mase tuh..cukup2 nak balik keesokan harinya je..hehe..so kat bawah nie ade gmmba barangan yang aku shopping kat sane...tapi choppp...seblom g shopping..ktorg plan nak bakar ikan yu tuh..so g la psar filipine coz kat situ ade tmpt bakar..tapi gua ckap..mahal sehhh..nie nak compare skit..kalu ade org sabah..sila pertahankan la kalu aku wat silap..wokeh...malam tu ktorg g sane bwak :

1 ekor ikan yu
2 ekor ikan kecik2(mybe kerisi kot)
1 ekor sotong nelayan kat situ bgi coz xdpt candat satu pon sotong..dier pon dpt satu..so bgi ktorg yang jakun xpenah tgk sotong hidup2..gua xcter seblom nie..sogan sehh

Mula abg tuh nak cas brape tau..bakar ikan tuh..udah la bakar kosong je..xltk gram ke..haram sehh..letak lada ke inikan pula BBQ sos..hahah..okeh..then dier nak cas rm15 upah masak..then dah nego2 jadi rm10..hahah..itu pun coz din tlg2 bakarkan..haha..kalu beli ngan ikan skali..aku ingt dah rm50 kot sume tuh..pastu zaid ade pesan ikan ape th..blsah jela dier blnja..jadi la..makan ikan yu fresh sedap siot...cam daging manis..hehehehe...

Suasana masa makan...

so..lepas makan ktorg pon shopping balik la....aku beli byk gak..rasa cam nak meniaga lak..total abes shopping kristal n mutiara dekat rm4rat..hehe


Nie la set gelang n rantai mutiara air masin berharga rm1++
nie kira murah gak..beli dari kenalan

Total semua barang2 tuk fmily.hehehe..puas hati kocek ksong..jnji akak2 happy

Di kala rindu

haha..tajuk jiwang sehh...Di kala rindu..actually memang rindu pon kat UTP..hoho..baru je dapat tahu xdapat wat master kat UTP..sorry Mr. Kurian V. John..hehe..dier la patut jadi SV kalu amek master...so..plan skang nie duk umah bela arnab la..kalu dah ade byk anak..leh jual kat mudah.my n lelong.my..ade side income..tapi nak keje ngan abg lak..tgk la camne..aku cuma leh folo tentative yang bukan di karang oleh diri sendiri..tapi yg rindu nyer kat kawan2 silat, kawan2 utp, housemate and xlupa pada dak2 UTP 18...haha..hope diorg masih bersatuan dengan baik coz thun depan perayaan..so mmg memerlukan lah tenaga kerja ntuk penguatkan lage persatuan...so..kalu sesape mau anak arnab..leh pm saye dalam 3 bulan lage.hahah..tu pon kalu idup lage arnab tuh..hoho..ke masuk dalam perut cam ikan yu gak..hehe...




Last day ko di Library UTP..sok kira last paper..sempat posing..luckly paper nie ok..muka sembam je tuh...study lebey..haha


Bersama Housemate zhaf and arel..n xlupa kepada haeqal...
huhu..kredit to wan

Monday, July 13, 2009

Percutian di Kota Kina balu Day 3 cont




Gamba gunung kinabalu..bes2




Selepas kami pegi prong hot spring...kami singgah di kundasang untuk membeli buah2 segar and aku menyambar buah mmpelam, jambu loceng and janbu batu..haha..makin jambu la muka..haha..so..lepas je beli belah buah..ktorg pergi ke Kinabalu Park iaitu mmg tmpt org nak g Panjat gunung kinabalu...so..aku xmiss la amek gamba..nie gamba dari camera...


Gamba berposing..mmg sejuk kat sini..

Merenung jauh ke hadapan..hehe..

Nie map kalu nak naek gunung


Bergamba ngan pudin..hehehe...


Lepas tu ktorg balik la ke KK..n malam nie ade suprise skit coz ad hoc palan g mencandat sotong..hehe..dengar cam bes kan..tapi malangnye..cuaca malam tu xbgitu baik and awan mendung, laut bergelora..so nak g laut dlam cam susah skit...so ktorg mencandat sotong dekat area sini ke..janji g lauk..so..malam tu satu sotong pon xdpt..tapi ikan dapat la..aku dapat satu je ikan iaitu ikan duri yang mane xleh makan..tangkap2 je kene lpas..tapi di akhir pelayaran kami..tekong bot dpat ikan yu..wahhh...bes gler dapat anak ikan yu nie..hehe..ktorg terpaksa balik awal coz cuaca xmengizinkan dan dua orang kawan aku telah muntah2..aku pun cover2 cam leh tahan..tapi dalam sejam lage msti bluek nyer..hehehe...tepat jam dua belas malam..ktorg balik ke jetty dengan muka yang loya2 n puas dpt ikan yu..so ape lage..gua trus je masukkan dlam peti ais coz esoknye nak g bakar..hahahahaha....nie ade gmba kat bwah

Nie la ikan tu...dah slmat dah dlam perut kami..hehe

3 ekor arnab ku

aku adalah seekor haiwan yang innocent... aku telah dibeli oleh seorang jejaka dari bandar baru bangi...aku sangat bertuah kerana mendapat tuan yang sangat syang akan aku. umurku 1 bulan dan aku suka sangat makan carrot and pallet..rutin hidup bermain dengan tuanku, kawan2 ku dan makan bersama kwan2 aku..aku ade dua org kawan..yang sorg nie color putih..yang sorang nie color jingga...mereka sangat aktiv dan suka akan daku...
Gamba aku tgh menemani kwan2 aku tdo..psst..diorg xtau aku amek gmba nie..hehe..gamba nie ala innocent la seperti perenggan pertama


Nie adalah si tompok...dier nie mmg penakut skit..harame..haha..tapi aku syang dier..hehe..dier xpandai minum air pkai botol..xpela..aku tetap suka dier...huhu..yang xbes nyr..dier nie berak bnyak..abes busuk tmpt tnggal aku..hehehe..jgn marah..

Nie gamba lage sorg kwan aku...nie besar sgt bdan dier...mmg cam giant la suka buli2..tuan dier xbrni nak bermain sangat ngan dier..huhu..xjinak lage...tapi makan byk..kira suka melantak la...

Nie aku tgh post sweet makan..hehe..bajet la skit..buat pengetahuan pembaca...kalu korg nak bela aku...aku xnak korg..setia kan tuan aku..huhu

Saturday, July 11, 2009

Akhirnya dapat juga graduated

salam...hari yang ditunggu2 sudah tiba...result sudah kluar..dan yang bes nyer saye dah lulus semua subject yang ditawarkan..syukur sgt...